Kopulan tuoreet tuutorit esittäytyvät

Suomi-ilmiö on saanut ilon ja kunnian esitellä Kopulan tuutorit lukuvuodelle 2019–2020! Tai oikeastaan he esittelevät itse itsensä vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:
 1. Kuka olet, mistä tulet, mitä teet vapaa-ajallasi?
 2. Mikä on parasta suomen kielen opiskelussa? Entä koko yliopistoelämässä?
 3. Kerro vielä terveisesi tuleville fukseille!

Tytti Nurminen

 1. Moi kaikille! Olen Tytti, vielä toistaiseksi ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Raumalta. Vapaa-ajastani suuri osa kuluu partiota harrastaessa sekä hyvää musiikkia kuunnellessa. Lisäksi olen intohimoinen salmiakkifani sekä kahvi- ja ruisleipäaddikti.
 2. Suomen kielen opiskelussa parasta ovat samanhenkiset fennistikaverit, joille on täysin suotavaa avautua mm. muiden tekemistä kielioppivirheistä. Koko yliopistoelämässä ehdottomasti parasta ovat sitsit – rakastan sitsilauluja!
 3. On ihan ok olla pihalla kaikesta. Niin mekin olemme olleet (ja välillä saatamme olla vieläkin). Nähdään syksyllä!

Aino Lyijynen

 1. Heippa hei! Mie oon Aino, ensimmäisen vuosikurssin opiskelija. Mie oon kotoisin Lappeenrannasta ja toimin Kopulassa sekä tasa-arvo- että tuutorivastaavana. Vapaa-aikani kuluu pääosin huonekasvien, käsitöiden ja kriiseilyn parissa. Koska meitä Ainoja on tuutoreissa kaksi, reagoin myös kutsumanimeen Lyijy.
 2. Suomen kielen opiskelussa parasta on itse opiskelu! Uuden oppiminen innostavan henkilökunnan ja ihanien opiskelukavereiden kanssa on todella palkitsevaa. Koko yliopistoelämän paras anti on opiskelijuuden tuomat opiskelija-alennukset, joiden vuoksi VR ei ole ainakaan vielä saattanut miuta vararikkoon.
 3. Uskaltakaa kysyä! Älkää jääkö murehtimaan asioita yksin, vaan kysykää rohkeasti mieltä painavista asioista. Meillä on vastaus kaikkeen! Jos ei oo, myö selvitetään asiat kyllä.

Sara Koskinen

 1. Moikka! Olen Sara, ensimmäisen vuoden opiskelija Kuopiosta. Tuutoroinnin lisäksi olen Kopulan kansainvälisten asioiden vastaava, eli vastaan meille tulevien vaihtareiden tuutoroinnista. Tällä hetkellä lähes kaikki aikani menee opiskeluun (olkaa maltillisia kurssimäärien kanssa!), mutta yleensä tykkään vain makailla sohvalla ja katsella Netflixiä.
 2. Parasta suomen kielen opiskelussa on ehdottomasti opiskelukaverit! Olen tavannut ihan mahtavia tyyppejä, joiden kanssa on ihanaa viettää aikaa. Koko yliopistoelämässä parasta on tietynlainen tunne siitä, että elämällä on suunta, jota kohtaan koko ajan ollaan menossa.
 3. Asioilla on tapana järjestyä. Vaikka nyt tuntuisi, että mikään ei suju suunnitelmien mukaan, kaikki kääntyy kyllä parhain päin.

Veera Björlin

 1. Moikka vaan kaikki! Mä olen Veera, ensimmäisen vuoden opiskelija Vaasasta. Tuutoroinnin lisäksi toimin tällä hetkellä Kopulan ympäristövastaavana, joten kierrätys on lähellä sydäntäni. Vapaa-aikani tykkään kuluttaa makaamalla sängyssä ja katsomalla Netflixin Sillä silmällä -ohjelmaa (Jonathan Van Ness on mun idoli <3).
 2. Suomen kielen opiskelussa on parasta ihanat koulukaverit! Kaikki kopulalaiset ovat tosi ystävällisiä ja mukavia, ja tunsin heti alussa oloni tosi tervetulleeksi tänne. Myös itse opinnot ovat mun mielestä olleet tosi mielenkiintoisia, ja on hauska oppia uusia asioita omasta äidinkielestämme.
 3. Uuteen kouluun ja kaupunkiin totuttelemisessa menee aikaa, joten älkää säikähtäkö, vaikka Tampere ei tunnu heti ensimmäisen viikon jälkeen kodilta. Osallistukaa rohkeasti fuksitapahtumiin ja yrittäkää olla murehtimatta turhia. Tsemppiä tuleviin pääsykokeisiin ja nähdään ens syksynä!

Aino Manninen

 1. Heippa! Oon Ainoista toinen, saa kutsua Manuksi, jos uskaltaa. Tampereella oon asunut jo monta vuotta, mutta suomen kieltä opiskelen ekaa vuotta. Toimin Kopulan aj-tilavastaavana ja ootan jännityksellä tuutorointia ja syksyn fukseja! Rakastan nauramista, juhlimista, huonekasveja, ruokaa ja Sinkkuelämän ekaa kautta.
 2. Opiskelu on ihan parasta. Vietin muutaman välivuoden lukion jälkeen ja ehdin unohtaa, miten siistiä on olla opiskelija. Oon saanut yliopistosta sairaan hyviä ystäviä, ja tietty opiskelijakortin mukana tulevat alennukset on aika kivoja. Suomen kielen opiskelu on huippua, koska voi hyvin perustein pottuilla kavereille niiden kirjotusvirheistä. 
 3. Nauttikaa yliopistoelämästä! Opintojen alkaessa meillä on paljon yhteistä puuhaa, johon kannattaa osallistua, vaikka päivät tuntuis pitkiltä. Niin pääsee tutustumaan jengiin. Älkää säikähtäkö tietotekniikan kurssia, jos se on teillä syksyllä. Se on ihan jees!

Sanni Lindholm

 1. Hola! Oon Sanni, tällä hetkellä ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Vihdistä. Toimin Kopulan tuutorivastaavana ja sitä kautta härvään myös meidän hallituksessa. Mun vähäinen vapaa-aika koostuu tanssimisesta, treenaamisesta, kavereista ja ylihinnoitellusta kahvista! Pakko mainita, että tykkään myös lukemisesta, vaikken oo saanut yhtäkään kirjaa loppuun sitten vuoden 2010.
 2. Suomen kielen opiskelu on varmasti mun elämän parhaimpia valintoja. Parasta näissä opinnoissa on valinnanvapaus; tutkinnon voi rakentaa tosi monella tavalla kurssien ja kokonaisuuksien kautta. Yliopistossa oon saanut ihania uusia kavereita ja kokemuksia, jollaisia ei muualta löydy.
 3. Tulkaa syksyllä yliopistoon avoimin mielin; opiskelijaelämään ja –arkeen pääsee näin parhaiten sisälle. Komppaan Manua siinä, että meidän järjestämiin juttuihin kannattaa ehdottomasti osallistua, vaikkei kokisikaan olevansa se porukan sosiaalisin tyyppi. Kaikille löytyy varmasti oma paikkansa kopulalaisten joukosta <3.

Anni Ala-Viikari

 1. Moi! Oon Anni, ensimmäisen vuosikurssin opiskelija. Kotoisin oon Punkalaitumelta. Vapaa-ajallani käyn salilla, kokkaan ja luen kirjoja. 
 2. Suomen opiskelussa parasta (ja ärsyttävintä) on se, että kaikkiin kysymyksiin ei ole vain yhtä oikeaa vastausta. Nautin suuresti myös halvasta ruuasta ja kuntosalista.
 3. Tsemppiä syksyyn! Muista, että et oo ikinä yksin ongelmiesi kanssa. Me autetaan aina!

Petra Liukkonen

 1. Moi! Olen Petra, ekan vuoden opiskelija ja kotoisin Turun seudulta. Vapaa-ajallani tykkään syödä muiden laittamaa ruokaa ja riehua. Harrastelen myös kasuaalisti thainyrkkeilyä ja olen soittanut yli kymmenen vuotta haitaria.
 2. Suomen kielen opiskelussa ja ylipäätään yliopistoelämässä parasta on kopulalaiset, jotka ovat aika hulvattomia niin luennoilla kuin pippaloissakin.
 3. Ottakaa rennosti. Vertaistukea kujalla olemiseen löytyy varmasti myös meiltä tuutoreilta, ainakin multa. Tapahtumiin aktiivisesti ja avoimin mielin osallistumalla saa ihan varmasti kavereita. Odotan superpaljon tulevaa syksyä ja teitä!

Linda Mäkinen

 1. Moi! Olen Linda, neljännen vuoden opiskelija. Olen syntynyt Tampereella ja asunut näillä seuduilla koko ikäni. Harrastan ryhmäliikuntatunneilla huhkimista, lukemista sekä venäjän kielen satunnaista opiskelua. Lisäksi tärkeilen Kopulan koulutuspoliittisena vastaavana.
 2. Suomen kielen opiskelussa parasta ovat tietysti toiset fennistit sekä mahdollisuus rakentaa opinnoista juuri itselle mieluisa kokonaisuus. Yliopistossa voi olla yhtä aikaa aikuinen ja vähän hullu, se on mahtavaa.
 3. Sanotaan, että fuksivuosi on elämän parasta aikaa, mutta sanoisin mieluummin, että siitä se hauskuus vasta alkaa!

Tiina Heikkilä

 1. Hellurei! Oon Tiina, neljännen vuoden opiskelija. Opiskelen tällä hetkellä maisterivaiheessa ja syksyllä tarkoitukseni olisi aloittaa gradun teko. Olen syntynyt Vantaalla, asunut sen jälkeen Jyväskylässä ja nyt Tampereella olen asunut jo yli viisi vuotta. Tykkään käydä zumbassa, hengailla kavereiden kanssa, käydä opiskelijatapahtumissa ja leipoa ja kokkailla. Olen myös Kopulan uusi rahastonhoitaja.
 2. Suomen kielen opiskelussa parasta on Kopula ja sen ihanat opiskelijat! On ollut mahtavaa huomata, kuinka voi löytää niin samanhenkisiä tovereita. Yliopistoelämässä ehdottomasti parasta on erilaiset opiskelijatapahtumat, joista voi löytää uusia kavereita ja joita on niin monenlaisia. On lautapeli-iltoja, rastikierrosta, illanviettoa, biletystä, beer pongia... 
 3. Muistakaa, että kurssin voi aina uusia, mutta bileitä ei!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Esittelyssä Kopulan ainejärjestötilavastaava

(Kasvis)ruokajuttuja!