Siirry pääsisältöön

Blogiajanlasku alkakoon

Tervetuloa uudistuneen Suomi-ilmiön pariin!
Aiemmin paperisena lehtenä ilmestynyt ainejärjestöjulkaisumme muuttui jo viime vuonna täysin sähköiseksi, ja tästä keväästä lähtien julkaisumuoto vakiintuu taitetusta pdf-lehdestä blogialustalle.

Blogin aiheet kytkeytyvät suomen kieleen, suomen kielen tutkimukseen ja opiskeluun, ainejärjestötoimintaan sekä kaikkiin näihin liittyviin (lieve)ilmiöihin, aivan kuten vanhassa Suomi-ilmiössäkin.

Tule mukaan tekijätiimiin!

Uusi Suomi-ilmiö kaipaa joukkoonsa vanhoja ja uusia tekijöitä. Kaikki kopulalaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, eikä aiempaa kirjoituskokemusta vaadita. 

Suomi-ilmiö on hyvä alusta esimerkiksi luovan kirjoittamisen tai yleistajuisen tiedeviestinnän harjoittelemiseen, ja sieltä on helppo jakaa työnäytteitä ansioluettelon kylkeen. Kukin tekijä voi vapaasti valita oman työmääränsä ja omat aiheensa. Kaikki sisältöideat ja -ehdotukset otetaan ilolla vastaan, kunhan julkaisujen sisältö noudattaa lakia eikä loukkaa ketään. 

Omaperäisten julkaisujen ja julkaisusarjojen tekeminen on sallittua ja jopa suotavaa, mutta inspiraatiota voi ammentaa vaikka vuosien 2012–2018 Suomi-ilmiöistä, jotka ovat luettavissa Kopulan kotisivuilla. Hyväksi havaittuja ja mahdollisia formaatteja ovat esimerkiksi:
  • tapahtumareportaasit ja -puffit (esimerkkinä Kurki ja käki  laadullinen ja määrällinen menestys,1/2016)
  • kolumnit ja mielipidetekstit, myös nimimerkin takaa kirjoitettuna (Gradun kuuluu sattua, 1/2018)
  • etymologiset katsaukset (Jenna-tädin onnettomat etymologiat, 1/2017 ja 2/2017)
  • runot, sadut, vitsit ja aforismit (1/2018)
  • kieliammattilaisten ja tutkinto-ohjelman henkilökunnan haastattelut (1/2017)
  • suomen kielen opiskelijoiden omien projektien esittelyt (Bändiesittely: Alaraajat avoimina! 2/2017)
  • tuoreiden ja valmistuvien opinnäytetöiden esittelyt sekä listalla lueteltuina että tekijöiden itsensä yleistajuistamana (1/2015)
  • kielikämmien ja kielellisten innovaatioiden koostaminen (1/2014).

Kuka julkaisee?

Valmiit ja puolivalmiit julkaisut sekä ideanpoikaset otetaan vastaan sähköpostiosoitteeseen roosa.pelkonen@tuni.fi. Osoitteen kautta tavoittaa Kopulan blogivastaavan eli minut, Roosa Pelkosen. 

Blogivastaavuuteni lisäksi olen neljännen vuoden suomenopiskelija ja siinä sivussa erilaisia viestinnällisiä ja journalistisia tehtäviä tekevä toimittaja. Vietän tämän kevään opiskelijavaihdossa Pohjois-Norjan Tromssassa, minkä vuoksi pyrin julkaisemaan Suomi-ilmiössä lähinnä muiden tuottamaa sisältöä ja tukemaan sellaisen muodostumista. Jossain vaiheessa kevättä kerron blogissa toki vaihtarikokemuksistani täällä, ja kannustan siihen myös muita vaihdossa olevia kopulalaisia! 

Otan erittäin mielelläni vastaan kaikenlaisia ajatuksia, kommentteja ja toiveita liittyen blogin sisältöön ja ulkonäköön. Koetan myös tsemppata, neuvoa sekä auttaa parhaani mukaan kaikkia, jotka haluavat osallistua blogin tekemiseen. Kuulemisiin!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kopulalaisten syysterveiset

 Illat alkavat pimentyä ja koulutyö painaa, joten syksy vaikuttaa saapuneen! Tässä syksyn kunniaksi postaus kopulalaisten syysterveisistä, joista voi ottaa vinkkejä vaikkapa pimeiden syysiltojen viettoon. Hei rakkaat kopuliinit! Valtavasti tsemppiä syksyn opintoihin kaikille! Ja tervetuloa, uudet fuksit - lähtekää rohkeasti mukaan juttuihin <3 ootte best!    VIHDOIN PÄÄSEE MIKKO HEIKKILÄN KURSSILLE!!!!!!!!!   Kivaa syksyä kaikille kopulalaisille! Nauttikaa opinnoistanne täysin rinnoin - etenkin, jos teitä on siunattu lähiopetuksella. Muistakaa myös huvitella ja levätä! Toivottavasti nähdään syksyn tapahtumissa. <3   Moikkamoi! Toivottavasti just sulla on tiedossa kivoja, hyviä, ihania ja kauniita juttuja tähän syksyyn. Pidä huolta itsestäs, nauti upeista väreistä ja opiskelijasyksyn avautumisesta. Ainiin ja lähde mukaan järjestötoimintaan! Kopulassa kaikilla on kivaa, pidetään se sellaisena jatkossakin.   Paljon rakkautta syksyynne rakkaat ihmiset!! Muistakaa syksyn pime

Suomi-yliopisto-suomi-sanakirja

Suomi-yliopisto-suomi-sanakirja Mitä akateeminen vartti tarkoittaa? Mitä sitseillä tehdään? Entä mikä ihme on Osma? Kopulan tuutorit ovat koonneet uusille fukseille sanakirjan, jossa selitetään Kopulaan, Tampereen yliopistoon ja ylipäätään akateemiseen elämään liittyviä käsitteitä. Ainejärjestö: Yhdistys, jonka jäsenet ovat kaikki saman tai läheisten oppiaineiden opiskelijoita. Lyhentyy kätevästi aj:ksi. Meidän suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestömme on Kopula. Aj-tila: Kopulan ja lukuisien muiden ainejärjestötila Pinni A:n neloskerroksessa. Päikkärit (ks. kohta Päikkärit) pidetään täällä. Akateeminen vartti: Siunaus ylemmältä taholta. Käytännössä tarkoittaa sitä, että luento alkaa 15 minuuttia yli ilmoitetun tasatunnin, ellei sitä ole selkeästi merkitty alkavaksi vaikkapa klo 12.00. Luennolle, jonka alkamisaika on siis klo 12, voi huoletta saapua klo 12.15. Alakuppila: Päätalon ala-aulassa sijaitseva kahvila. Täältä löydät limut, suklaapatukat, eväsleivät ja pienimuotois

Maskottikäärmeen ystäväkirja

Viime keväänä Kopulassa järjestettiin käsityöprojekti, jonka seurauksena Kopula sai ikioman maskotin. Jokainen kopulalainen sai halutessaan neuloa tai virkata tilkun, joista lopulta syntyi melkoisen pitkä Fennis-käärme. Nyt on aika tutustua tähän maskottiin hieman paremmin Fenniksen ystäväkirjan kautta. Koska käärmeellä ei ole käsiä, hän ei voinut itse kirjoittaa, joten ystäväkirjan toteutuksesta on vastannut kulttuurivastaava-Aino!