Hallitus 2020, osa 1

Hallituslaiset esittäytyivät taannoin Instagramin puolella, tässä ensimmäisen puolikkaan esittelyt! Ensimmäisestä osasta löydät Kopulan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, sihteerin, rahastonhoitajan, tapahtumavastaavien, kopon, sopon ja tuutorivastaavien esittäytymiset.


Puheenjohtaja
Moikkamoiiiiiiii, mun nimi on Kaisa ja toimin Kopulan puheenjohtajana. Aloitin mun opinnot syksyllä (eli ekaa vuotta mennään) ja päädyin tänne, ko mun ensin opiskelema yliopistoala ei tuntunu omalta ja kaveri heitti et hae läpällä lukemaa suomea. Tänne sit tultiin, täällä ollaan ja tästä tykätään.
Mulla on yleensä monta rautaa tulessa ja kiire joka paikkaan (ehkä myös siks että nukun mielelläni pidempään ko herätyskello jaksaa soittaa). Opiskeluje ja muun riehumisen ohella hoidan esimerkiks kaikenlaisia musajuttuja, vaeltelen kameran kanssa ja kehittelen vegereseptejä huvikseni.
Monicalta tuli hyvä kysymys mun suomen kielen lemppari- ja inhokkisanoista. Suomen kaunein sana on tottakai "tiikerikakku" (koittakaa lausuu se sillee todella pehmeesti, voi kyllä 😍) ja epämiellyttävin varmaan joku Hämeenkyrön murteessa esiintyvä sana. Tai "punatulkku" on aika kamala myös.

Mun kysymys Monicalle: jos olisit leivos, mikä leivos olisit? 🧁

Varapuheenjohtaja
Mie oon Monica ja toimin Kopulan varapuheenjohtajana. Oon ensimmäisen vuoden opiskelija, mutta oon ennen tätä ehtiny kokeilla vähän muitaki juttuja, esimerkiksi alottaa ja keskeyttää merikapteenin opinnot ja valmistua leipuri-kondiittoriksi. Polkuni tänne oli siis vähän mutkikas, mut nyt tuntuu siltä, että oon enemmän ku oikeessa paikassa!
Sillon ku en opiskele tykkään laittaa ruokaa (ja syödä tietty), leipoa, tehä palapelejä, kuunnella äänikirjoja ja tehä käsitöitä.
Kaisa kysyi, että jos olisin leivos, mikä olisin? No oisin kyl ihan vaan pulla, koska siitä saa tarpeen mukaan muokattua vaikka mitä!

Ja multa sekä Kaisalta yhteinen kysymys Helmille: Mitkä ovat kolme kummallisinta faktaa, jotka olet oppinut yliopistossa? 🤓

Sihteeri
Oon Helmi, kolmannen vuoden kopulalainen ja tuttavallisemmin Sihteeri-Helmi - oon siis Kopulan sihteeri jo toista kautta peräkkäin. Pidän pöytäkirjaa yhdistyksen ja hallituksen kokouksissa, kirjoitan ne puhtaaksi ja lähetän jäsenistölle. Hommassa pysyy kivasti perillä siitä, mitä järjestössä tapahtuu.
Näin keväisin ihanaa on lisääntyvän valon määrä. Auringonvalossa jaksaa opiskella! Vaikka oon varsinainen kotihiiri, houkuttelee valo myös ulkoilemaan. Tampereella on ihanaa, kun talsittavaa järvenrantaa löytyy vähän joka kulmalta.
Monica ja Kaisa kysyivät multa kummallisia yliopistolla oppimiani faktoja. Faktoja on opiskelujen myötä kertynyt niin paljon, että vaikea valita top kolmosta. Mutta kummallista yliopistolla on se, ettei tilakarttaa tai pohjapiirrosta tahdo löytyä mistään! Mulla on tosi huono suuntavaisto, ja uusien kurssien alkaessa saan usein jännittää, löydänkö perille.

Tuulille kysymykseni on: mitkä on sun lempparipitsan täytteet?

Rahastonhoitaja
Moikka! Oon Tuuli, Kopulan tuleva rahastonhoitaja ja ensimmäisen vuoden suomen kielen opiskelija. ⠀
Koulun lisäks tykkään käydä paljon opiskelijatapahtumissa, mutta myös kotona löhööminen on parasta! Koirat saa mut aina hyvälle tuulelle, kuten myös hyvä musiikki tai seura!
Multa kysyttiin, mitkä on mun lempitäytteet pitsassa, ja tää olikin yllättävän vaikee kysymys. Pitsa ei oo mun henkilökohtainen suosikkiroskaruoka (hese on enemmänkin mun juttu), mut mun mielestä ainakin aurajuusto kuuluu pitsaan! Mut ananakset ei.⠀

Ja tästä vielä kysymys Tiinalle ja Jennille: mikä saa teidät aina hyvälle tuulelle?

Tapahtumavastaavat
Moikka! Oon Tiina Heikkilä, Kopulan hallituksen tapahtumavastaava (ja vielä reilun kuukauden ajan rahastonhoitaja). Opiskelen suomen kieltä viidettä vuotta ja yritän parhaillani väkertää gradua. Nyt pääsenkin vielä ennen valmistumista olemaan täysillä mukana Kopulan toiminnassa! Keväälle onkin mahdollisesti tulossa leffailtaa, sitsejä ja vapputapahtumia. Mua voi myös nykästä hihasta, jos haluaa olla mukana järkkäämässä tapahtumia.
Opiskelen suomen kieltä, koska kielitiede on kiinnostavaa ja välillä sitä jopa suorastaan hullaantuu kieli-ilmiöihin. Vinkkini opiskeluun on, että kurssin voi aina uusia, mutta bileitä ei. Vastaus Tuulin kysymykseen: hyvä ruoka, hyvä sää ja hauskanpito saa mut hyvälle tuulelle. ⠀

Heippa! Täällä kirjoittaa Jenni, toinen Kopulan tapahtumavastaavista eli tapsoista. Tapsana saan olla mukana ideoimassa ja toteuttamassa huisin hauskoja tapahtumia, joita onkin luvassa keväälle jo vaikka mitä! Olen ensimmäisen vuoden opiskelija (tyhäm fux) ja valitsin suomen kielen, koska opiskelu on kiinnostavaa ja monipuolista. Vielä ei siis ole pakko päättää, mikä musta tulee isona, vaan voi nauttia opiskelusta ja opiskelijaelämästä! 💃
Vastaus Tuulin kysymykseen: mut saa aina hyvälle tuulelle monikin asia, mutta näin keväällä mieleen tulee ekana aurinko. 🌞 Meinasin mainita tässä ensin mun koiran, mutta sitten muistin, millanen vihulainen se osaa myös välillä olla. 😈

Meidän kysymys Lindalle on, mikä on paras muistosi opiskeluvuosilta?

Koulutuspoliittinen vastaava
Tässä esittäytyy kopovastaava Linda! Vastuullani ovat opiskelijoiden edunvalvonta sekä koulutuspoliittisista ajankohtaisuuksista tiedottaminen. Olen viidennen vuoden opiskelija, ja syksyllä vastaavuuteni vapautuu jollekulle innokkaalle kopulalaisille, sillä tarkoitukseni on silloin valmistua ja pyrkiä legendaariseen työelämään!
Olen syntynyt Tampereella, katsonut Kummelia lapsuudessani ja mutustanut mustaamakkaraa innolla - tämän voi päätellä myös murteestani. Vapaa-ajalla käyn ryhmäliikuntatunneilla ja nauran Radio Suomipopin Aamulypsylle (kertoo jotain hullusta huumorintajustani). Mitä kauemmin olen ollut yliopistossa, sitä tyhmemmäksi itseni tunnen, mutta onneksi opiskeluaika on ollut mahtavaa. ⠀
Jenni ja Tiina kysyivät parasta muistoani opiskeluvuosilta: se on ensimmäinen Osmani, eli Rikosma Turussa 2016. 🥰⠀

Sopoltamme Lotalta kysyn: Mitä aiot tehdä yliopiston opetuksettomalla viikolla 9, eli arkikielellä hiihtolomalla?

Sosiaalipoliittinen vastaava / Blogivastaava
Moikka! Mun nimi on Lotta ja hoidan sosiaalipoliittisen vastaavan ja blogivastaavan hommia. Pyörin yliopistolla (ja hallituksessa) jo viidettä vuotta. Valitsin aikanaan suomen kielen ihan vaan intuitiolla, mutta se yllättäen olikin huippupäätös. Suomen kielen opiskelussa parasta on muut kopuliinit. Suomen kielen opiskelu voi toisinaan olla puisevaa, mutta kamut tekee siitä ihanaa silloinkin kun ei jaksaisi toistella"kissssaa" toista tuntia.
Linda kysyi multa, mitä aion tehdä hiihtolomalla. Tällä hetkellä välttelen kalenteria tehokkaasti, joten en ole ehtinyt pohtia hiihtolomatekemisiäkään sen kummemmin. Todennäköisesti käyn moikkaamassa vanhempia kotikotona, väsään vähän gradua ja katson paljon telkkaria 🌞

Tuutorivastaavilta haluan kysäistä tämän: Mikä on teidän lempipaikka Tampereella?

Tuutorivastaavat
Moikka! Oon Janina ja oon Kopulan toinen tuutorivastaava. Opiskelen suomen kieltä ekaa vuotta, ja tää on ihan parasta! Vapaa-ajalla tykkään lukea kirjoja ja tehdä bujoa.
Lotta kysyi, mikä on lempipaikkamme Tampereella. Vastaukseni kysymykseen on Hatanpään arboretum, varsinkin kesällä, kun siellä on paljon nättejä kukkia.🌸

Ja minä (kuvassa oikealla) oon Viivi, toinen tuutorivastaava (se hallituksen ulkopuolinen). Nautin mm. kirjoitusvirheiden bongailusta, etkoista, Googlen pasianssista ja ihan mistä tahansa muusta, joka mitenkään voidaan lukea kaiken pakollisen välttelyksi. Janinan tavoin oon kans fuksi!⠀
Lähdin lukemaan suomea puhtaasta rakkaudesta kieltämme kohtaan. Minkäänlaisia ammattihaaveita mulla ei ole, tuun olee täällä vielä kymmenen vuodenkin päästä teidän verorahoilla. :~)
Oon asunut koko lyhyen elämäni Tampereella, joten tää koko kaupunki on vahvasti sydämellä. Tärkeintä mulle täällä on kyllä Pyhäjärvi ja sen rannat.

Meidän omaperäinen kysymys haalarimerkkivastaaville: Mikä on teidän suosikkihaalarimerkki? 😘

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Esittelyssä Kopulan ainejärjestötilavastaava

(Kasvis)ruokajuttuja!

Kopulan tuoreet tuutorit esittäytyvät