Hallitus 2020, osa 2

Tässä postauksessa jatketaan Kopulan tämän vuoden hallituslaisten esittelyjä! Tässä osassa voit tutustua haalarimerkkivastaaviin, kulttuuri- ja tasa-arvovastaavaan, liikunta- ja KV-vastaavaan, ympäristövastaavaan, AJ-tilavastaavaan, viestintävastaavaan, Osma-vastaavaan ja narikka- ja nettisivuvastaavaan.

Haalarimerkkivastaavat
Moikka kaikki! Mä oon Sonja, ja opiskelen suomen kieltä ekaa vuotta. Lähin tälle alalle ihan silkasta kiinnostuksesta, ja oon todella tyytyväinen valintaani! Kopulan hallituksessa mun pesti on haalarimerkkivastaava, mikä on ehkä paras pesti ikinä! On siistii nähä, ku jengi tulee hyvälle tuulelle haalarimerkeistä 😍
Parasta just nyt (opiskelun ohella) on käpertyä sohvalle villasukat jalassa, matkustaa junalla ja käydä opiskelijatapahtumissa!
Janina ja Viivi kysyivät, että mikä on mun lemppari haalarimerkki. Se on ehkä Selvä pyy-känni pyy -merkki, koska se naurattaa mua aina ja muistuttaa meidän kauniin kielen rikkauksista ja monipuolisuudesta. Saara saa vastata samaan kysymykseen toisena haalarimerkkivastaavana!

Hellurei ja Onni Gideon, minä olen Saara, hallituksen ulkopuolinen haalarimerkkivastaava. Olen fuksi eli ihan keltanokka vielä, mutta kyllä minä teille teidän haalareihinne merkkejä hommaan!
Tampereelle tuli muutettua Kotkasta, jossa synnyin ja kasvoin. Kuitenkin Tampereen ollessa aina läsnä elämässäni ja sydämessäni, on mustaamakkaraa tullut syötyä varmana useammin kuin possoa. Kymi on kaikki mutta Manse rock!
Lähdin opiskelemaan suomen kieltä, koska pilkku on elämäni kiihkein rakkaus.
Oma lempparihaalarimerkkini on pian myyntiin tuleva "ei saatane (passiivin potentiaalin kieltomuoto)", koska se saatiin Sonjan kanssa saattaa maailmaan itse. <3 p="">⠀
Meidän kysymys Ainolle: Mikä on sun lempipaikka yliopistolla?


Kulttuurivastaava / Tasa-arvovastaava
Heippa hei! Mie oon Aino, toisen vuoden opiskelija ja Kopulan kulttuuri- ja tasa-arvovastaava. Kulttuurivastaavana järjestän Kopulan jäsenille erilaisia kulttuuritapahtumia kuten museovierailuja ja tasa-arvovastaavana vahdin yhdenvertaisuuden toteutumista ainejärjestössämme.
Opiskelen suomea, koska rakastan murteita, yleiskielen normeja ja lauseoppia. Isona miusta tulee äikänope!⠀
Luentosalien ja yliopistoruokaloiden lisäksi hengailen kauppojen heviosastoilla, lähikirjastossani ja pääosin ihan vaan kotona. Siellä mie kokkailen, luen, teen käsitöitä ja keinun keinutuolissa.
Sonja ja Saara kysy miulta, et mikä miun lempipaikka yliopistolla on. Ihan ykkönen on Minerva! Minervassa on hyvää leipää, hyvää ruokaa ja usein myös hyviä keskusteluja. Esimerkiks ari-sitsit saivat alkunsa Minervan pyöreen pöyän ääressä!⠀

Seuraavaksi esittelyssä on liikunta- ja kv-vastaavamme Veera! Veera, mikä on siun bravuuri keittiössä?

Liikuntavastaava / KV-vastaava 
Moi! Mä oon Veera, Kopulan liikuntavastaava sekä kansainvälisten asioiden vastaava. Järjestän siis liikuntatapahtumia kopulalaisille ja huolehdin vaihtareiden viihtyvyydestä yhdessä kv-tuutoreiden kanssa.
Mun vinkki opiskelussa jaksamiseen on muistaa tehdä välillä jotain muutakin, esimerkiks liikkua! Voin lämpimästi suositella esimerkiksi amerikkalaista jalkapalloa: mikäs sen parempaa kuin päästä purkamaan koulustressiä taklailemalla joukkuekavereita.😎
Aino kysyi, mikä on bravuurini keittiössä. Sanoisin että mun bravuuri ei ole mikään yksi ruoka vaan se, että kokeilen rohkeesti kaikenlaista uutta. (Esim. viime viikolla tein ensimmäistä kertaa härkäpapurouheesta makaroonilaatikkoo, joka ei ollu mitään maailman parasta, mutta ens kerralla tiedän maustaa paremmin.😁)

Mun kysymys Iirikselle: Mikä oli viime syksyn paras opiskelijatapahtuma? 😊

Ympäristövastaava
Moii! Mun nimi on Iiris, opiskelen suomen kieltä ekaa vuotta ja toimin Kopulan ympäristövastaavana. Luen siis Reilun kaupan sähköpostia ja huolehdin, ettei Kopulan tapahtumat kuormita ympäristöä kohtuuttomasti.
Viihdyn kotona, soitan pianoa, innostun teestä, käyn avantouimassa ja laitan paljon ruokaa. Haaveilen omasta kissasta ja siitä, että pakastimessa olis jäätelöä.
Veera tiedusteli, mistä syksyn opiskelijatapahtumasta tykkäsin eniten. Kivoja tapahtumia oli monta, mutta ehkä paras niistä oli Turun Osma.

Mun kysymys Ainolle, ainejärjestötilavastaavalle: jos olisit viherkasvi, mikä viherkasvi olisit?

AJ-tilavastaava
Terve! Mä oon Aino, Kopulan aj-tilavastaava ja toisen vuoden suomen kielen opiskelija. Aj-tilavastaavana huolehdin siitä, että kaikille riittää kahvia ja teetä hörpittäväks.
Suomen kielen opiskelu on parasta mm. siks, että siinä oppii hauskoja faktoja, joita ei tuu ajatelleeks arkielämässä. Kopulan aj-toiminnassa parasta on tietysti muiden kopulalaisten tapaaminen.
Rakastan kotona hengailua, pubivisoja, opiskelijatapahtumia, pastaa, punaviiniä ja viherkasveja. Iiris kysyikin multa, mikä viherkasvi olisin, ja vastaus on ehdottomasti anopinkieli, koska välillä tulee mielisteltyä poikaystävän äitiä.

Jenni: Mikä on kivoin kaupunginosa Tampereella ja miks?

Viestintävastaava
Heips!⠀Mä olen Jenni, Kopulan viestintävastaava. Opiskelen suomen kieltä viidettä vuotta eli väsäilen tässä kaiken ohessa myös gradua. Vapaa-ajalla mut löytää paistelemassa burgereita Mäkkäristä tai lukemassa kirjoja. Voitte arvata, kummasta hommasta tykkään enemmän🤪
Aino kysyi, mikä on mun mielestä kivoin kaupunginosa Tampereella. Ennen oisin vastannut Kaleva ilman mitään muttia, MUTTA muutin juuri eilen Pappilaan ja pakko sanoa, että tämäkin vaikuttaa oikein potentiaaliselle paikalle 😌

Mun kysymys seuraavalle esittäytyjälle on: Minkä kirjan luit viimeksi ja minkä arvosanan antaisit sille asteikolla 1-5? 📖

Osma-vastaava
Heips! Mun nimi on Kati, ja oon toinen Kopulan Osma-vastaavista. Osma-vastaavana mä huolehdin Sannin kanssa siitä, että kopulalaiset on informoituneita Osmasta eli kahdesti vuodessa järjestettävästä suomen kielen opiskelijoiden viikonloppuriehasta. Me myös edustetaan Kopulaa Osma ry:n hallituksessa.
Mä opiskelen suomea nyt viidettä vuotta. Oon jo skidistä asti ollut kiinnostunut kielijutuista. Muistan elävästi, kuinka mä oon tyyliin 6-vuotiaana tunnustellut, miten mun kieli vääntyy ja asettuu mun suussa, kun sanon eri kirjaimia. xD Mua on myös aina kiinnostanu merkitykset, ja oon vertaillut osaamiani kieliä keskenään. On ollut ihan siistiä päästä ihmettelemään näitä juttuja myös yliopistossa.
Jenniä kiinnosti tietää, minkä kirjan oon viimeksi lukenut. Nolottaa myöntää, mutta viime kirjasta on niin pitkä aika, ettei mulla ole mitään muistikuvaa siitä, mikä se on ollut. Koska mä en lue uusia kirjoja, se on varmaan ollut joku Harry Potter tai Twilight, jotka on kaikki 6/5.
Mun missio elämässä on lisätä positiivisuutta ja hyvää oloa, minkä takia mä haluan lopettaa mun esittelyn toivottamalla kaikille postauksen lukijoille ihanaa päivää/iltaa/yötä ja muistuttamalla, että olet ihana ja merkityksellinen sellaisena kuin olet❤️

Osma-vastaava / Narikkavastaava / Nettisivuvastaava
Moi kaikki!⠀Oon Sanni ja opiskelen toista vuotta suomen kieltä. Toimin tällä hetkellä Katin kanssa Kopulan Osma-vastaavana 😊Lähdin tähän hommaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja vaikuttaa jo nyt hurjan kivalta! Toimin lisäksi narikka- ja nettisivuvastaavana, eli huolehdin meidän verkkosivujen ajantasaisuudesta sekä narikointipalvelun sujuvuudesta Kopulan osalta.
Kielet on aina ollut musta kiinnostavia ja erityisesti äidinkielessä loistin peruskoulussa ja lukiossa. Ylioppilaaksi valmistuessani mulla ei ollut erityisen vahvaa intohimoa mitään alaa kohtaan, joten päätin hakea opiskelemaan rakasta suomen kieltä. Tässä alassa parasta on laajat sivuainemahdollisuudet ja kivat opiskelukaverit!
Vapaa-ajallani mä ahmin espanjankielisiä sarjoja ja leffoja, heittelen taikinaa ilmaan Kotipizzalla ja stressaan opiskelusta. Käyn myös erilaisilla tanssitunneilla, joista twerk on ehkä mun lemppari.
Jenni kysyi, minkä kirjan oon lukenut viimeeksi. Mun lukuprojektit on viime aikoina lopahtanu ekoihin kappaleisiin, joten täytyy todeta, että viimeisin oikeesti lukemani kirja on varmaan ollut toi Johdatus kielitieteeseen keväällä 2018. Oli ihan kiva, arvosana 4/5.
Aurinkoista kevättä kaikille ja tsemppiä vikoihin kursseihin!🌞💛

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Esittelyssä Kopulan koulutuspoliittinen vastaava

Suunta löytyi selkokielestä

Esittelyssä Kopulan kansainvälisten asioiden vastaava ja ympäristövastaava