Esittelyssä Kopulan uudet tuutorit

Tervetuloa tutustumaan Kopulan lukukauden 2020-2021 tuutoreihin! Tuutorit esittelevät itsensä vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:
  1. Kuka olet, mistä tulet, mitä teet vapaa-ajallasi?
  2. Mikä on parasta suomen kielen opiskelussa? Entä koko yliopistoelämässä?
  3. Kerro vielä terveisesi tuleville fukseille!

Saara

Hei, minä olen Saara, Kopulan oma Fennada-gootti. Olen kotoisin Kotkasta, harrastan taidetta monessa muodossa ja rakastan elämää. Parasta suomen kielen opiskelussa on päästä vihdoin korjaamaan kielioppia ilman kanssaeläjien ärsyyntyneitä reaktioita.
Kopulaan olen tieni löytänyt vasta viime syksynä, mutta siitä on jo tullut minulle hyvä koti. Tervetuloa vaan mukaan ihanaan ainejärjestöömme, seuraavat pikku ketut eli fuksit!

Janina

Heippa kaikki! Olen Janina, vielä vähän aikaa ensimmäisen vuoden opiskelija, ja tulen Ikaalisista. Vapaa-ajallani tykkään hengailla kavereiden kanssa, kuunnella Abbaa ja lukea kirjoja. Lisäksi toimin Kopulassa toisena tuutorivastaavana.
Suomen kielen opiskelussa on mielestäni parasta toiset kopulalaiset. Suomen kielen opiskelussa on myös paljon muita kivoja asioita, joten on vaikeaa valita, mikä on parasta.
Odotetaan innolla teitä! Muistakaa tulla kysymään, jos jokin asia mietityttää. Me autetaan aina :)

Marjut


Moi!! Oon Marjut. Melkein kaks vuotta sitten tein yhden elämäni parhaimmista päätöksistä, kun muutin Jyväskylän lähettyviltä Tampereelle. Täällä mun elämä pyörii lähinnä opiskelun ja skeittauksen ympärillä, mutta tykkään myös lukea kaunokirjallisuutta ja seikkailla luonnossa.
Mua on aina kiehtonut, miten sanoilla voi luoda erilaisia maailmoja, joten suomen kielen opiskelu auttaa ymmärtämään kieltämme paremmin. Tietty yliopistossa parasta on kans opiskelutoverit, ruoka ja erilaiset tapahtumat! Pian tekin pääsette kaikkeen hauskaan mukaan Kopulan kanssa!

Monica

Mie oon Monica, ensimmäisen vuoden opiskelija ja oon kotosin Kouvolasta. Ennen Tampereelle tuloani oon kerennyt kokeilla vähän yhtä sun toista, esimerkiksi aloittaa ja keskeyttää merikapteenin opinnot ja valmistua leipuri-kondiittoriksi. Täällä kuitenkin tunnen ekaa kertaa olevani just oikeessa paikassa. Silloin kun en opiskele, tykkään laittaa ruokaa (ja syödä tietty), leipoa, kuunnella podcasteja, tehdä palapelejä ja juoda viiniä.

Ohessa vielä kuva minusta viettämässä opiskelijavappua tänä keväänä!^^
Fukseilun lisäksi toimin tällä hetkellä Kopulan varapuheenjohtajana ja voinkin ihan rehellisesti sanoa, että suomen kielen opiskelussa on parasta meidän ihana ainejärjestö
Tervetuloa yliopiston ihanaan (ja joskus myös hyvin sekavaan) maailmaan ja muistakaa, että meitä jokaista saa koska vaan tulla nykäsemään hihasta ja pyytämään apua, seuraa tai mitä vaan!

Sonja

Moi! Mä oon Sonja, vielä toistaiseksi ensimmäisen vuoden opiskelija. Oon kotoisin Vihdistä! Tuutoroinnin lisäksi mä toimin meidän ihanan ainejärjestön hallituksessa haalarimerkkivastaavana, eli jos ja KUN kaipaat haalareihin koristuksia, mä autan! Vapaa-ajalla mä tykkään syödä hyviä ruokia ja juoda hyviä viinejä. Vastapainoksi mä myös urheilen! Pitkät lenkit luonnossa (Tampereella etenkin Pyynikillä!) ovat parasta, mutta myös salilla huhkiminen.
Suomen kielen opiskelussa parasta on itse opiskelu sekä muut kopulalaiset! Opinnot on mielenkiintoisia ja tutkinnon saa rakenneltua tosi vapaasti; saa opiskella just niitä asioita, joita itse haluaa. Kopulalaiset ovat ihan mahtavia tyyppejä, joiden kanssa voi avautua muiden kielioppivirheistä mutta onneks myös hullutella. Opiskelijaelämä on muutenkin aivan parasta.
Haluun toivottaa teidät kaikki tervetulleeksi yliopistoon! Täällä on ihan okei olla kujalla, niin mekin ollaan välillä vieläkin. Vertaistukea löytyy aina! Syksystä tulee varmasti monella tavalla tosi jännä, joten haluan muistuttaa siitä, että kaikki kyllä järjestyy! Ei kannata murehtia pikkujutuista, tulkaa vaan avoimin mielin. Uskaltakaa silti kysellä meiltä, ei kannata jäädä yksin murehtimaan. Me odotamme teitä innolla

Iiris

Moikka! Mun nimi on Iiris ja oon opiskellut nyt vuoden suomen kieltä. Oon alun perin Pohjois-Karjalasta, mutta asunut vähän siellä sun täällä – viimeisimmät kuusi vuotta kuitenkin Tampereella. Vapaalla soitan pianoa, juon teetä ja puuhailen keittiössä. Tykkään myös avantouinnista, viherkasvien hoidosta ja longboardilla rullailusta.
Suomen kielen opiskelussa eniten innostaa kanssakopuliinit ja halu ymmärtää kieltä paremmin, yliopistoelämässä kokonaisuudessaan viehättää kaikki ilo ja mahdollisuudet. Kiva tavata, fuksit! Me tuetaan ja autetaan ja odotetaan teitä jo!

Viivi

Moi!!! Oon Viivi ja oon yhden vuoden täällä selvinnyt! Oon myös toinen meidän tän kauden tuutorivastaavista. En periaatteessa tuu yhtään mistään, eli oon asunut täällä Tampereella tyytyväisenä koko ikäni. Vapaa-ajalla mä tykkään kaikista eniten nähdä kavereita ja ylipäätään mennä ja tehdä. Yksin sit kirjottelen ja soittelen, kuuntelen musiikkia ja siis no tuijottelen seiniä.
Parasta yliopistossa on kaikki uudet ihmiset ja miljoonat tapahtumat (erityisesti sitsit)! Itse suomen kielen opiskelussa taas parasta on alan laajuus. Kieltä käytetään kaikkialla, joten esim. kandin voi tehdä melkein mistä vaan mikä nyt sattuu kiinnostamaan. Ja mikään ei oo parempaa kuin kirjoitusvirheiden bongailu kavereiden kanssa :’)
Terkut fukseille: lähtekää reippaasti vaan mukaan kaikkeen mikä yhtään houkuttelee, milloin tahansa voi tapahtua ihan mitä vaan!!

Tuuli

Helou! Oon Tuuli, 20-vuotias, ja oon nyt selviytynyt ensimmäisestä vuodesta suomen kielen opiskelijana. Toimin meidän ainejärjestön rahastonhoitajana, ja odotan innoissani sitä, että pääsen tuutoroimaan syksyllä! Oon kotoisin tästä ihan Tampereen läheltä Valkeakoskelta eli tuttavallisemmin Koskista, jossa myös vietän tulevan kesäni paikallisena postitätinä. Vapaa-ajallani tykkään tehdä kaikkea todella epähyödyllistä, esimerkiksi katsoa Frendejä läpi noin 20:ttä kertaa (en vieläkään osaa sanoa, oliko Ross ja Rachel tauolla??) ja soittaa kitaralla aina samoja biisejä harjoittelematta niitä ikinä täydellisiks. Yks mun uusista pakkomielteistä on Tiktokin selaus, ja selaan sitä niinkin paljon, että oikeesti mainitsen sen tässä.
Suomen kielen opiskelussa parasta on se, että se vaan on niin mielenkiintosta. Sekin on kiva, että koska suurin osa ainakin mun tutuista puhuu suomea, niille pääsee päteen kaikista asioista, vaikka niitä ei kyllä yleensä hirveesti kiinnosta. Yliopistoelämässä parasta on ollu ehdottomasti kaikki nää ihmiset, joihin oon tutustunu. Voin rehellisesti sanoo, että tää eka yliopistovuosi on ollu mun elämän paras! Toisiks parasta on tietysti opiskelijaelämä, varsinkin kaikki opiskelijabileet.
Tulevia fukseja haluan tietysti ensiksi onnitella siitä, että olette päässeet yliopistoon! Suosittelen ehdottomasti lähteen kaikkeen mahdolliseen mukaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Muistakaa, että meiltä saa aina pyytää apua ja kysyä kysymyksiä, ja me ollaan täällä teitä varten! Tervetuloa Tampereelle! :--)

Veera

Hellouu 😊 Mun nimi on Veera ja oon ihan alun perin kotosin Tampereelta, mutta suurimman osan elämästäni oon kuitenkin asunut Urjalassa. Tampere on ihan mun lempparipaikka ja viihdyn täällä tosi hyvin. Mun mielestä paras tapa viettää vapaa-aikaa on tehä kavereiden kaa jotain, eikä oikeestaan niin väliä, et mitä. Hyvä seura on tärkein! Myös musiikki, koirat ja juokseminen ovat oikein kivoja juttuja, joiden parissa tykkään viettää aikaa. Unohtamatta tietenkään Netflixiä!
Suomen kielen opiskelussa on mun mielestä parasta uuden oppiminen ja oman kielitaidon kehittäminen. Meiän ainejärjestö on tosi symppis ja rento. Tapahtumissa on aina tosi chilli meininki, ja kaikki varmasti tuntee ittensä tervetulleeks. Kaiken lisäks meiän haalarit on niiiin kivan väriset! Koko yliopistoelämän parasta antia on erilaiset tapahtumat ja bileet. Suosittelen!
Mulla on nyt oma fuksivuosi takana päin. Tää vuosi toi mun elämään ihan älyttömän ihania ihmisiä ja huikeita kokemuksia. Oon varma, että teidän fuksivuosi tulee pitään sisällään näitä samoja juttuja! Ootan jo innolla teidän tapaamista! Muistakaa sitä ennen nauttia kesästä. 😊

Timo

Terve! Minä olen Timo, joka viimeistelee juuri toisen vuoden opintojaan. Tampereen suurkaupunkiin löysin tieni erämaan uumenista Kauhavalta. Vapaa-ajallani olen levoton kömpelys, joka tykkää ihmetellä ja fiilistellä maailmaa. Uuden koke(ile)minen sytyttää aina. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti luonto, jalkapallo, lumilautailu, tähtitaivas ja korkeudet. Ja vastajauhettu kahvi, ai että.
Minun ei pitänyt alun perin alkaa opiskelemaan suomen kieltä. Muutaman mutkan ja suunnanvaihdoksen jälkeen kuitenkin tajusin, että tämä voisi olla minun polkuni. Olen aina tykännyt kirjoittaa ja tarinoida, mutta vasta viime vuosina tajunnut, miten laajan ja syvän aiheen kanssa sitä onkaan tekemisissä. Ratkaisu on ollut suunnattoman antoisa. Yliopistossa on monta mahtavaa asiaa, tärkeimpinä nyt ainakin opiskelun vapaus (ja vastuu!), kehittävä ilmapiiri ja huiput ihmiset ympärillä.
Tuleville fukseille oikein paljon tervetuloa ja toivottavasti nähdään tulevana syksynä!

Kaisa

Moikkamoiiii!! Mä olen Kaisa ja mullakin on takana nyt eka vuosi opiskelua täällä Tampereella. Mun tie tänne oli aika hauska seikkailu ja lopputulokseen oonki erittäi tyytyväine. Mulla on aina monta rautaa tulessa ja sata projektia työn alla. Vapaina hetkinä mut löytää ehkä musajuttujen ääreltä, luonnonpuistoista tai aurinkoisilta laitureilta juomassa viiniä muiden kopuliinien kanssa. Ainii ja teen myös hyvää ruokaa.
Yliopistossa parasta on tapahtumat, hyvä jengi ympärillä ja ainejärjestö! ❤❤❤ Mä toimin ite Kopulan puheenjohtajana ja tuun olee se, joka syksyllä ylipuhuu teitäki järjestöaktiiveiks...
Nähdään syksyllä, teitte oikeen valinnan ko haitte Tampereelle. Meil on kivaa tääl

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Esittelyssä Kopulan ainejärjestötilavastaava

(Kasvis)ruokajuttuja!

Kopulan tuoreet tuutorit esittäytyvät